Nachosy z sosem serowym

11.07.2020

Składniki:

– 150 g mąki pszennej
– 150 g mąki kukurydzianej
– 250 ml ciepłej wody
– 3 łyżki oleju
– płaska łyżeczka soli
– 2-3 łyżeczki papryki słodkiej
– 2-3 łyżeczki papryki chilli

Sposób przygotowania:

Wodę należy przegotować i odstawić do ostygnięcia około 5 minut. Następnie wszystkie składniki wrzucić do miski i ugnieść do momentu uzyskania jednolitej masy.
Tak powstałą masę najlepiej podzielić na kilka mniejszych ponieważ kluczowym etapem jest rozwałkowanie bardzo cienkiego ciasta. Im cieńsze ciasto tym bardziej chrupiące będą nachosy. Dodatkowo polecam przygotowanie w miseczce oleju z papryką, czosnkiem i posmarowania pędzelkiem tuż przed włożeniem do piekarnika. W piekarniku pieczemy około 10-15 minut na 200 stopni Celsjusza
Przepis wystarcza na przygotowanie około 150 sztuk nachsów!

Aby poczuć się jak w kinie dodajemy swój ulubiony sos serowy – Fit przekąska gotowa, smacznego!